Κάνε το Τεστ
Πότε γυρίζει ένας ναρκισσιστής, Πότε ένας ναρκισσιστής επιστρέφει πίσω, Για ποιους λόγους ένας νάρκισσος θέλει να γυρίσει πίσω, Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας ναρκισσιστής θέλει να γυρίσει πίσω, Πως να αντιμετωπίσετε ένα νάρκισσο που θέλει να γυρίσει πίσω

Πότε γυρίζει ένας ναρκισσιστής

Πότε γυρίζει ένας ναρκισσιστής

Όταν ένας άνθρωπος βιώνει την απόρριψη από έναν νάρκισσο, νιώθει ότι αυτό συνέβη από το πουθενά. Μπορεί να είχαν  σχέση για μήνες ή ακόμη και χρόνια, και ξαφνικά ο νάρκισσος να τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του, και να τον άφησε προδομένο και μόνο.

Αλλά μερικές φορές, ακόμη και μετά από μια απόρριψη, ο νάρκισσος μπορεί να κάνει προσπάθεια να γυρίσει πίσω. Όμως , πότε γυρίζει ένας ναρκισσιστής; 

Για ποιους λόγους ένας νάρκισσος θέλει να γυρίσει πίσω;

1. Του λείπει η προσοχή

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ένας νάρκισσος μπορεί να θέλει να γυρίσει πίσω είναι επειδή του λείπει η προσοχή και η επιβεβαίωση που έπαιρνε από εσάς. Οι νάρκισσοι αποζητούν την προσοχή και την επιβράβευση, διαφορετικά νιώθουν κενό μέσα τους.

Ακόμη και αν οι ίδιοι έδωσαν τέλος στη σχέση σας, μπορεί να νιώθουν μια αίσθηση απώλειας. Έτσι, κάνουν προσπάθειες να επιστρέψουν για να καλύψουν το κενό.

2. Θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο

Οι νάρκισσοι ευημερούν όταν έχουν τον έλεγχο και μπορεί να γυρίσουν πίσω ώστε να ανακτήσουν την εξουσία τους πάνω σας.

Μπορεί να σας χειραγωγούν ώστε να σκέφτεστε ότι τους έχετε ανάγκη ή ότι είναι οι μοναδικοί που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να έχουν τον έλεγχο στη σχέση και πάνω σας.

3. Θέλει να σας κρατήσει ως εναλλακτική επιλογή

Οι νάρκισσοι συχνά έχουν ανθρώπους γύρω τους ως εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που οι τρέχουσες σχέσεις τους δεν λειτουργούν. Αν επιστρέφουν αφού σας έχουν απορρίψει, μπορεί να το κάνουν επειδή θέλουν να σας κρατήσουν σε περίπτωση που σας χρειαστούν ξανά στο μέλλον.

Αυτός μπορεί να είναι ένας τρόπος για να είναι σίγουροι ότι πάντα θα έχουν κάποιον στον οποίο μπορούν να γυρνούν αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

4. Θέλει να αναζωπυρώσει τη σχέση

Σε κάποιες περιπτώσεις, ένας νάρκισσος μπορεί να θέλει να επιστρέψει επειδή ειλικρινά θέλει να αναζωπυρώσει τη σχέση σας.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος που τέλειωσε τη σχέση ή αν έχει χάσει τη σύνδεση που είχε μαζί σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή σε αυτές τις περιπτώσεις. Καθώς ένας νάρκισσος μπορεί να μην έχει και τόσο καλές προθέσεις και απλά να θέλει να σας χρησιμοποιήσει ξανά.

5. Θέλει να σας χειραγωγήσει

Η χειραγώγηση είναι μια συνήθης τακτική των νάρκισσων και μπορεί να περιλαμβάνει το love bombing, και άλλους τρόπους ώστε να νιώσετε ότι τους έχετε ανάγκη στη ζωή σας.

6. Θέλει να σας χρησιμοποιήσει για κάτι

Οι νάρκισσοι συχνά βλέπουν τους άλλους ανθρώπους ως αντικείμενα που χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Αν ένας νάρκισσος θέλει να γυρίσει πίσω σε εσάς, μπορεί να το κάνει επειδή θέλει κάτι από εσάς, όπως τα χρήματα, το σεξ ή η συναισθηματική υποστήριξη.

Οι νάρκισσοι συνήθως υποκρίνονται ότι έχουν ενδιαφέρον για εσάς, αλλά στην πραγματικότητα απλά θέλουν να πάρουν κάτι από εσάς.

7. Θέλει να σας τιμωρήσει

Οι νάρκισσοι μπορεί να γίνουν εκδικητικοί και να θέλουν να σας τιμωρήσουν αν εσείς έχετε δώσει τέλος στη σχέση. Μπορεί να χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να σας πληγώσουν συναισθηματικά ή να πάρουν εκδίκηση.

8. Θέλει να τονώσει το εγώ του

Οι νάρκισσοι μπορεί να επιστρέφουν πίσω επειδή απλά θέλουν να τονώνουν το εγώ τους. Μπορεί να θέλουν να δουν αν ακόμη έχουν εξουσία πάνω σας ή αν μπορούν να σας κερδίσουν πίσω. Αυτός είναι ένας τρόπος για να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες για προσοχή και επιβεβαίωση.

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας νάρκισσος θέλει να επιστρέψει στη ζωή σας;

Η σχέση με ένα νάρκισσο μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση. Όταν νιώθετε ότι έχετε επιτέλους την ελευθερία σας, ξαφνικά βρίσκει τρόπο να εμφανιστεί ξανά και να σας παρασύρει στα δίχτυα του. Υπάρχουν βέβαια κάποια προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι ένας νάρκισσος θέλει να γυρίσει πίσω.

1. Κάνει ξαφνικές ευγενικές χειρονομίες

Από το πουθενά, μπορεί ο νάρκισσος να κάνει ευγενικές χειρονομίες. Μπορεί να σας στείλει ένα ωραίο μήνυμα, να προσφέρει τη βοήθειά του, ή ακόμη και να σας κάνει δώρα. Αυτή είναι μια τακτική για να κάμψει τις άμυνες σας και να σας κάνει να αμφιβάλλετε για την απόφασή σας να απομακρυνθείτε.

2. Παίζει το θύμα

Οι νάρκισσοι είναι ειδικοί στο να ανατρέπουν μια κατάσταση. Μπορεί να παίζουν τα θύματα και να λένε πόσο έχουν υποφέρει. Αυτή η τακτική έχει ως σκοπό να κερδίσει τη συμπάθειά σας και να σας κάνει να νιώσετε ενοχές που κόψατε κάθε επαφή.

3. Δίνει υποσχέσεις ότι θα αλλάξει

Μια από τις πιο συχνές τακτικές των νάρκισσων είναι η υπόσχεση ότι θα αλλάξουν. Μπορεί να λένε ότι έχουν καταλάβει το λάθος που έκαναν και να δίνουν υποσχέσεις ότι θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

4. Σας προσεγγίζει μέσω τρίτων

Αν δεν μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ένας νάρκισσος θα μιλήσει με τους φίλους σας ή τα μέλη της οικογένειάς σας. Μπορεί να ζητήσει από αυτούς τους ανθρώπους να σας δώσουν κάποιο μήνυμα ή να τους στρέψει εναντίον σας.

Πότε γυρίζει ένας ναρκισσιστής, Ναρκισσισμός, Νάρκισσος

Ένας νάρκισσος μπορεί να γυρίσει πίσω;

Ένας νάρκισσος φυσικά, μπορεί να γυρίσει πίσω ειδικά αν έχει κάποιο  λόγο.

1. Κάνει την εμφάνισή του όταν ο/ή πρώην είναι χαρούμενος/η

Οι νάρκισσοι είναι βαθιά ζηλιάρηδες, και το τέρας της ζήλιας μπορεί να ξυπνήσει όταν βλέπουν έναν πρώην. Η πικρή αλήθεια, είναι ότι μισούν να βλέπουν τα πρώην θύματά τους, που πίστευαν ότι είχαν καταστρέψει, να είναι χαρούμενα. Στην πραγματικότητα, ακόμη και μια selfie με την πρώην να γελά στα social media είναι αρκετή για να φτάσουν στα άκρα, και να ξεσπάσουν τη ζήλια τους. Για αυτούς τους ανθρώπους, όταν θέλουν να καταστρέψουν κάποιον, αυτός ο κάποιος δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να ενώσει τα κομμάτια του.

2. Όταν ο/η πρώην αδιαφορεί

Όταν ο πρώην σύντροφος αδιαφορεί για τις κλήσεις και αγνοεί τα μηνύματα του νάρκισσου, τότε αυτός θέλει να ξέρει το γιατί. Πιστεύει ότι ο δεσμός με τον πρώην είναι τόσο ισχυρός ώστε να έχει τον έλεγχο. Ωστόσο, τα θύματα τελικά επιλέγουν τον εαυτό τους και βρίσκουν τη δύναμη να ξεφύγουν από το νάρκισσο και την τοξική τους σχέση.

3. Λέει ότι έχει αλλάξει

Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά έναν νάρκισσο, ειδικά τις υποκριτικές του ικανότητες. Μπορεί να κάνει τον πρώην να πιστέψει οτιδήποτε και να τον πείσει ότι έχει αλλάξει. Θέλει μια δεύτερη ευκαιρία και αρχίζει το love bombing. Ο νάρκισσος θα κάνει τα πάντα για να ξεχάσει το θύμα την κακοποιητική του συμπεριφορά.

4. Όταν έχει οικονομικά προβλήματα

Πολλοί νάρκισσοι ξεκινούν μια σχέση με την σκέψη ότι θα ωφεληθούν οικονομικά και θα ζήσουν την ζωή των ονείρων τους με την πιστωτική κάρτα κάποιου άλλου. Ρουφούν την ενέργεια και τα χρήματα των θυμάτων τους.

5. Όταν βλέπει ότι έχετε δύναμη και χωρίς αυτόν

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ζήλια των νάρκισσων. Όταν βλέπουν τα θύματά τους να τα πηγαίνουν καλά, η κακία μέσα τους φουντώνει και έτσι μπορεί να γίνουν επιθετικοί και να βάλουν στόχο να σας καταστρέψουν.

6. Έχει αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια

Σίγουρα όλα τα θύματα έχουν δει το πραγματικό πρόσωπο των νάρκισσων. Μπορεί να έχουν διακρίνει τις άσχημες συμπεριφορές. Οι νάρκισσοι σε στιγμές απελπισίας μπορεί να  λένε ότι τα θύματα έχουν δίκιο , ότι έχουν σκεφτεί όσα είπατε και ότι δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς εσάς. Έτσι, έχουν αποφασίσει να επισκεφτούν έναν ειδικό για να τους βοηθήσει με τα εσωτερικά τους θέματα.

Τι εννοούν πίσω από αυτά που λένε…

Έχουν καταλάβει ότι οι μάσκες έπεσαν και έχετε δει τον πραγματικό τους εαυτό, και αυτό είναι μια τακτική να σας χειραγωγήσουν. Γνωρίζουν ότι η συμπόνια σας θα σας οδηγήσει να κάνετε οτιδήποτε για να τους βοηθήσετε. Ωστόσο δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν ψυχοθεραπεία, και ξέρουν ότι εσείς θέλετε να τους βοηθήσετε. Μπορεί να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για να τους πιστέψετε. Έτσι, φορούν μια νέα μάσκα.

Και ο κύκλος ξεκινά ξανά. Σας πηγαίνουν πίσω στα στάδιο της εξιδανίκευσης όπου νιώθετε ασφάλεια. Εσείς κάνετε ερωτήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία, αυτοί βρίσκουν δικαιολογίες και με τον καιρό ξεχνάτε, επειδή νιώθετε ασφάλεια στη σχέση.

7. Θέλει να επανορθώσει

Μπορεί να σας παρακαλάνε, να λένε ότι δεν ήθελαν να σας πληγώσουν, και να θέλουν να σας το αποδείξουν. Αρχίζουν να σας λούζουν με δώρα και λουλούδια, να βγαίνετε για φαγητό ή να θέλουν να σας αποδείξουν πόσα σημαίνετε για αυτούς. Και αρχίζετε να έχετε τα ίδια συναισθήματα που είχατε στην αρχή της σχέσης και φυσικά να τους συγχωρείτε. Σας υπενθυμίζουν το ψεύτικο μέλλον που θέλατε μαζί και ότι είναι μονάχα αυτό που θέλουν.

Τι εννοούν πίσω από αυτά που λένε…

Ότι δεν έχουν τελειώσει μαζί σας ακόμη! Δεν θα σας προσφέρουν την ελευθερία σας έτσι απλά επειδή ακόμη υπάρχει ζωή μέσα σας και είναι εύκολο να κερδίζουν την προσοχή σας.

Γνωρίζουν πως να σας χειραγωγούν και επίσης αγαπούν την προσοχή σας. Ωστόσο, δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, δεν θα αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Πίσω από τη μάσκα τους είναι εξαγριωμένοι που τους ξεσκεπάσατε.

Όταν ένας νάρκισσος θέλει να γυρίσει πίσω στη σχέση, θέλει να το κάνει το συντομότερο δυνατό, και με λίγη προσπάθεια θα τα καταφέρει. Ξέρει ποια είναι τα κουμπιά σας για να το επιτύχει.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα νάρκισσο που θέλει να γυρίσει πίσω;

Είναι μια μεγάλη πρόκληση να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ένα νάρκισσο που θέλει να γυρίσει πίσω. Ωστόσο υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

1. Θέστε τα όριά σας

Αν ένας νάρκισσος επιστρέψει πίσω, είναι σημαντικό να θέσετε ξεκάθαρα όρια, και να συζητήσετε ανοιχτά για τις συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές. Και φυσικά να μείνετε πιστοί στα όριά σας και να τον εγκαταλείψετε αν δεν δείξει σεβασμό.

2. Δείξτε επιφυλακτικότητα με το Love Bombing

Οι νάρκισσοι συχνά χρησιμοποιούν το love bombing για να κερδίσουν πίσω τα θύματά τους. Μπορεί να σας δείχνουν προσοχή, να σας κάνουν κομπλιμέντα και να σας προσφέρουν δώρα ώστε να νιώσετε ξεχωριστοί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε επιφυλακτικότητα με αυτή τη συμπεριφορά. καθώς μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι ο νάρκισσος θέλει να σας χειραγωγήσει.

3. Πάρτε το χρόνο σας

Αν ένας νάρκισσος θέλει να γυρίσει πίσω, πάρτε λίγο χρόνο πριν αντιδράσετε. Δεν είναι ανάγκη να πάρετε άμεσα μια απόφαση, και μην επιτρέπετε στο νάρκισσο να σας πιέζει.

4. Ζητήστε βοήθεια

Η αντιμετώπιση ενός νάρκισσου μπορεί να είναι μια μοναχική εμπειρία, για αυτό είναι σημαντικό να ζητάτε βοήθεια από τους φίλους, την οικογένειά σας και έναν ψυχοθεραπευτή. Είναι ανάγκη να έχετε ανθρώπους δίπλα σας για να μιλάτε για τα συναισθήματά σας.

5. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας

Όταν ένας νάρκισσος θέλει να γυρίσει πίσω , μπορεί να δώσετε όλη σας την ενέργεια στη σχέση ώστε να την κάνετε να δουλέψει. Ωστόσο, είναι σημαντικό οι δικές σας ανάγκες και η ευεξία σας να αποτελούν προτεραιότητα. Βρείτε χρόνο για τα ενδιαφέροντα και τους στόχους σας, και μην αφήνετε στο νάρκισσο να ρουφά όλο σας το χρόνο και την προσοχή.

Αντιμετώπιση νάρκισσων 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας νάρκισσος μπορεί να θέλει να γυρίσει πίσω. Είτε του λείπει η προσοχή, είτε θέλει να έχει τον έλεγχο ή απλά θέλει κάτι από εσάς. Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή και να θέτετε ξεκάθαρα όρια.

Αξίζετε να σας συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευγένεια, και μην αφήνετε ένα νάρκισσο να σας κάνει να πιστέψετε το αντίθετο. Αν δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, μην διστάζετε να ξεκινήσετε ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Κατηγορία: