Κάνε το Τεστ
Τι σημαίνει ένα όνειρο εγκυμοσύνης, Ονειροκρίτης έγκυος, Όνειρα εγκυμοσύνης, Ερμηνείες ονείρων εγκυμοσύνης. Σημασία ονείρων εγκυμοσύνης

Τι σημαίνει ένα όνειρο εγκυμοσύνης;

Τι σημαίνει ένα όνειρο εγκυμοσύνης;

Τα όνειρα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του REM ύπνου και εξυπηρετούν διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλου και του ψυχισμού. Ένα όνειρο μπορεί για παράδειγμα να εκφράζει υποσυνείδητους φόβους, ελπίδες ή να είναι ένας (αφηρημένος) διάλογος του εαυτού με τον εαυτό. Στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν πολλές προσπάθειες για την ερμηνεία των ονείρων, και παραδοσιακά ο κάθε λαός είχε ένα ονειροκρίτη που προσπαθούσε να εξηγήσει ορισμένα συχνά όνειρα. Ένα από αυτά είναι ένα όνειρο εγκυμοσύνης, που μπορεί να παρουσιαστεί και στα δύο φύλα, ότι κάποιος δηλαδή είναι έγκυος. Εκτός από την κυριολεκτική ερμηνεία, τις περισσότερες φορές ένα όνειρο εγκυμοσύνης αποτελεί ένα σύμβολο για κάτι καινούργιο, μια σημαντική αλλαγή στη ζωή.

Ποια είναι η σημασία πίσω από ένα όνειρο εγκυμοσύνης;

Ανάλογα με την άποψη που έχει κάποιος για την εγκυμοσύνη, ένα όνειρο εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλεί συναισθήματα ευτυχίας, φόβου ή ακόμη και τρόμου. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι τα όνειρα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι κυριολεκτικά, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά αντιπροσωπεύουν κάτι υποσυνείδητο ή βαθύτερο μέσα μας. Τα όνειρα είναι συμβολικές αναπαραστάσεις της εσωτερικής ασυνείδητης λειτουργίας του μυαλού και των συναισθημάτων μας.

Ο Φρόυντ σε πολλές υποθέσεις του υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες έχουν την επιθυμία της εγκυμοσύνης και της μητρότητας, και σε αυτό απέδιδε τα όνειρα εγκυμοσύνης. Ωστόσο, σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτός δεν είναι πάντοτε ο κανόνας, και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να ονειρεύεται μια εγκυμοσύνη.

Όταν κάποιος σκέφτεται το νόημα πίσω από ένα όνειρο εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να βλέπει το πλαίσιο του ονείρου, για παράδειγμα το αν είναι ασφαλής σπίτι του με την οικογένειά του ή μόνος σε ένα τρομακτικό μέρος. Νιώθει άνετα, ευτυχισμένος ή τρομοκρατημένος;

Ποιες είναι οι πιο πιθανές ερμηνείες για τα όνειρα εγκυμοσύνης;

1. Νιώθετε έτοιμοι να βάλετε σε τάξη τη ζωή σας

Αν έχετε ονειρευτεί ότι είστε έγκυος τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε έτοιμοι να νοικοκυρευτείτε, ειδικά αν νιώθετε ικανοποιημένοι και ασφαλείς στο όνειρο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι νιώθετε έτοιμοι ή θέλετε να γίνετε γονείς. Αλλά ίσως για παράδειγμα ότι νιώθετε έτοιμοι να αγοράσετε ένα σπίτι και να μείνετε σε μια κοινότητα, να ξεκινήσετε μια νέα ζωή με το σύντροφό σας.

2. Κάτι καινούργιο ξεκινά στη ζωή σας 

Ένα όνειρο εγκυμοσύνης μπορεί να σημαίνει ότι κάτι καινούργιο ξεκινά στη ζωή σας. Αυτό είναι η κύρια ερμηνεία αν έχετε ονειρευτεί την αρχή της εγκυμοσύνης, όπως τη σύλληψη, ή το τεστ εγκυμοσύνης.

3. Βιώνετε μια απώλεια

Ένα όνειρο εγκυμοσύνης στο οποίο ονειρεύεστε μια αποβολή ή την απώλεια του μωρού στη γέννα, μπορεί να δείχνει ότι βιώνετε κάποιου είδους απώλεια στη ζωή σας. Αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει μια αίσθηση απώλειας την οποία αντιμετωπίζετε στην πραγματική ζωή σας, όπως η απώλεια ενός φίλου ή ακόμη και ενός κομματιού του εαυτού σας. Ή μπορεί απλά να φοβάστε ότι δεν θα πάνε καλά τα πράγματα.

4. Νιώθετε απροετοίμαστοι για κάτι

Είναι εξίσου πιθανό για κάποια που δεν θέλει να μείνει έγκυος να δει ένα όνειρο εγκυμοσύνης. Σε αυτή την περίπτωση, το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι προετοιμασμένη για μια αλλαγή στη ζωή της.

5. Έχετε να αντιμετωπίσετε συναισθηματικές προκλήσεις

Αν ονειρεύεστε ότι πονάτε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά τους πόνους της γέννας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε να αντιμετωπίσετε συναισθηματικά θέματα, και συνήθως ο ψυχολογικός και συναισθηματικός πόνος αντανακλάται στα όνειρά μας με σωματικούς πόνους.

Τα όνειρα αποτελούν τον τρόπο επεξεργασίας του συναισθηματικού πόνου στο μυαλό. Ειδικά για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να εξερευνούν τα συναισθήματά τους στη διάρκεια της ημέρας. Τα όνειρα κάποιες φορές συμβάλλουν στην επεξεργασία των συναισθημάτων.

6. Αναπτύσσετε μια νέα πλευρά του εαυτού σας

Όταν κάποιος ονειρεύεται μια εγκυμοσύνη αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλει να ανακαλύψει την προσωπικότητά του ή να αναπτύξει μια νέα πτυχή του εαυτού του. Ίσως να ωριμάζει ή να επουλώνει τα ψυχικά του τραύματα, και να ανακαλύπτει ένα νέο εαυτό.

Τι σημαίνει ένα όνειρο εγκυμοσύνης, Ονειροκρίτης έγκυος, Όνειρα εγκυμοσύνης

7. Αντιμετωπίζετε μια αλλαγή ή ένα φόβο

Τα όνειρά συνήθως είναι ένας τρόπος να επεξεργαστούμε όλα τα άγχη ή τις ανησυχίες για την προσωπική μας ζωή. Πώς νιώθατε στη διάρκεια του ονείρου; Αν νιώθετε τρόμο στο όνειρο, για παράδειγμα, ίσως αυτό να σημαίνει ότι νιώθετε φόβο κάτι που συμβαίνει στη ζωή σας , το οποίο αποφεύγετε.

8. Αναλαμβάνετε νέες υποχρεώσεις

Η εγκυμοσύνη, όπως και η ανατροφή των παιδιών, είναι μια από τις πιο δύσκολες υποχρεώσεις στη ζωή ενός ανθρώπου. Το όνειρο μιας εγκυμοσύνης μπορεί να αντιπροσωπεύει μια νέα υποχρέωση, ακόμη και αν δεν έχει καμία σχέση με εγκυμοσύνη.

9. Ανησυχείτε για μια προηγούμενη αποβολή

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες ονειρεύονται μια εγκυμοσύνη, ακόμη και όσες έχουν αποβάλει. Επειδή τα όνειρα είναι ο τρόπος με τον οποίο το μυαλό αναλύει τις τραυματικές εμπειρίες και τα συναισθήματα, ένα όνειρο εγκυμοσύνης μπορεί να υποδηλώνει όλους τους σχετικούς φόβους και τις ανησυχίες.

Οι γυναίκες που έχουν χάσει ένα παιδί, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώνουν συναισθηματικές δυσκολίες στα όνειρά τους. Τα μοτίβα ύπνου και το περιεχόμενο των ονείρων επηρεάζεται από ψυχοπιεστικά γεγονότα όπως μια αποβολή. Οι γυναίκες που μένουν έγκυες μετά από μια αποβολή έχουν περισσότερο άγχος και είναι συναισθηματικά φορτισμένες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

10. Έχετε ξεχάσει ή έχετε κάνει λάθος σε ένα σημαντικό στόχο

Αν ονειρευτείτε ότι είστε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, και δεν γνωρίζετε τίποτα για τα δύο πρώτα τρίμηνα, αυτό μπορεί να δείχνει την ανησυχία σας ότι έχετε παραμελήσει κάτι σημαντικό. Αν στο όνειρό σας έχετε ένα μωρό, και το έχετε ξεχάσει, αυτό δείχνει την ανησυχία για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις σας.

11. Ανησυχείτε για τις ικανότητές σας ως μαμά

Όταν μια γυναίκα βλέπει τρομακτικά όνειρα στα οποία εκθέτει το αγέννητο παιδί σε κίνδυνο, ή ακόμη και εφιάλτες στους οποίους το μωρό δεν είναι ασφαλές, αυτό είναι κάτι σύνηθες στις μαμάδες μετά τον τοκετό. Μια μελέτη του 2007 έδειξε ότι οι γυναίκες μετά τον τοκετό βλέπουν εφιάλτες που υποδηλώνουν τις ανησυχίες τους. Επίσης, τις αρνητικές πτυχές της μητρότητας όπως να ονειρεύονται ένα βρέφος που κινδυνεύει.

Αυτοί οι εφιάλτες μπορεί να οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές. Ωστόσο, οι νέες μαμάδες βιώνουν έντονη ανησυχία για την φροντίδα ενός νεογέννητου.

12. Βρίσκεστε κοντά στην ολοκλήρωση ενός στόχου σας

Αν βλέπετε ότι γεννάτε στο όνειρό σας, ή προετοιμάζεστε για τον τοκετό, αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει την ολοκλήρωση ενός στόχου σας. Όταν βλέπετε τις μέρες κοντά στον τοκετό, αυτό μπορεί να συμβολίζει ότι έχετε μπει στο τελικό στάδιο ενός project.

13. Νιώθετε έτοιμες για την μητρότητα

Μερικές φορές τα όνειρα μπορεί να έχουν μια απλή εξήγηση. Αν ονειρεύεστε ότι είστε έγκυος και νιώθετε ενθουσιασμό για αυτό στο όνειρό σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε έτοιμοι να γίνετε γονείς.

14. Σας λείπει μια περίοδος της ζωής σας

Η ηλικία στη οποία ένα άτομο ονειρεύεται την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάζει τη σημασία του ονείρου. Για άτομα που δεν είναι σε αναπαραγωγική ηλικία, το όνειρο μιας εγκυμοσύνης μπορεί μερικές φορές να σημαίνει ότι σας λείπει εκείνη η περίοδος της ζωής σας, ή να είναι σημάδι του συναισθήματος της άδειας φωλιάς ή να δείχνει νοσταλγία για την μητρότητα.

Όνειρα εγκυμοσύνης: αγόρι ή κορίτσι

Πολλοί πιστεύουν ότι έχει διαφορετική σημασία όταν μια γυναίκα ονειρεύεται ότι είναι έγκυος με ένα αγόρι ή κορίτσι. Τα όνειρα με την εγκυμοσύνη με ένα αγόρι μπορεί να αντιπροσωπεύουν την αρρενωπή πλευρά της γυναίκας, όπως η δύναμη και η εξέλιξη. Από την άλλη η εγκυμοσύνη σε ένα κορίτσι μπορεί να δείχνει την θηλυκή πλευρά, όπως τα συναισθήματα συμπόνιας και φροντίδας.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι βλέπουν όνειρα με εγκυμοσύνη όταν βιώνουν αλλαγές στη ζωή τους, όπως μια μετακόμιση, μια νέα δουλειά, μια νέα σχέση. Συχνά, νιώθουν ότι αυτά τα όνειρα είναι ο τρόπος του μυαλού και του σώματος να τους πει να προετοιμαστούν. Τα όνειρα που έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη, συχνά είναι ο τρόπος του μυαλού να μας υπενθυμίζει ότι κάτι παραμελούμε. Ωστόσο, όταν κάποιος κατανοεί το νόημα πίσω από τα όνειρα αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματα που νιώθει μετά από ένα όνειρο εγκυμοσύνης.

Τα όνειρα επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή μας 

Είναι ξεκάθαρο ότι τα όνειρα έχουν κάποια ψυχολογική σημασία, αν και πολλές φορές περιέχουν μηνύματα τα οποία δεν είναι εύκολο να τα διακρίνουμε.

Αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να κατανοήσουμε τα όνειρά μας και τις πιθανές ερμηνείες τους, τότε η πληροφορία είναι σημαντική. Μας προσφέρουν την ευκαιρία να δούμε τι συμβαίνει στα πιο βαθιά κομμάτια του εαυτού μας. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα όνειρά μας, τους φόβους και τις ανησυχίες μας.

Κατηγορία: