Κάνε το Τεστ
Χωρισμός ενώ υπάρχει αγάπη, Γιατί χωρίζουν οι άνθρωποι ενώ υπάρχει αγάπη, Για ποιους λόγους χωρίζουν οι άνθρωποι ενώ υπάρχει αγάπη, Μια σχέση μπορεί να λειτουργεί όταν δύο σύντροφοι ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια, Στοιχεία επιτυχημένης σχέσης, Ποια είναι η στιγμή που ένα ζευγάρι καταλήγει στο χωρισμός ενώ υπάρχει αγάπη, Ποια πράγματα δεν θυσιάζουν οι άνθρωποι για το σύντροφό τους, Μπορούν να τα ζευγάρια να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, Αντιμετώπιση χωρισμού

Χωρισμός ενώ υπάρχει αγάπη

Χωρισμός ενώ υπάρχει αγάπη

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένας χωρισμός συμβαίνει μετά από κάποιο τρομερό γεγονός, όπως η απιστία. Αλλά δεν έχουν σκεφτεί ότι δύο άνθρωποι μπορεί να καταλήγουν στο χωρισμό ενώ υπάρχει αγάπη μεταξύ τους.

Ο χωρισμός από ένα άτομο που αγαπάτε είναι ίσως ο χειρότερος χωρισμός. Τα συναισθήματα αγάπης υπάρχουν, αλλά έχετε αποφασίσει ότι δεν υπάρχει κοινό μέλλον. Αυτή είναι μια δύσκολη και επώδυνη απόφαση.

Γιατί οι άνθρωποι χωρίζουν ενώ υπάρχει αγάπη;

Δεν νιώθετε καλά με τη σχέση σας. Ίσως να περνάτε καλά μαζί, να υπάρχει αγάπη και υποστήριξη αλλά κάτι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Ίσως είναι οι αμφιβολίες. Μπορεί να μην έχετε ανακαλύψει την ακριβή αιτία, και αν και είναι εύκολο να αγνοήσετε αυτό το ένστικτο, υπάρχει λόγος που σας ενοχλεί.

Δεν μπορείτε να συμφωνήσετε για τις μεγάλες αποφάσεις. Ο ένας θέλει παιδιά και ο άλλος όχι. Ο ένας θέλει γάμο, ο άλλος δεν θέλει. Ο ένας είναι σίγουρος για όσα θέλει, ο άλλος δεν είναι. Όλα αυτά σας δείχνουν ότι ο καθένας έχει στο μυαλό του ένα διαφορετικό μέλλον.

Η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή για να μείνουν μαζί δύο άνθρωποι. Αν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας δεν σας δίνει όλα όσα έχετε ανάγκη, είναι δύσκολο να σχεδιάσετε μαζί το μέλλον σας.

Είναι πραγματικά επώδυνο. Μπορεί να έχετε δεύτερες σκέψεις. Μετά από ένα χωρισμό, πάντα υπάρχει μια περίοδος που αναρωτιέστε "τι έκανα, ίσως τα πράγματα να μπορούσαν να διορθωθούν". Επίσης, είναι πολύ εύκολο να υποκύψετε στις σκέψεις ότι ανήκετε ο ένας στον άλλο, να σας κατακλύζουν τα συναισθήματα και σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας όλα όσα σας οδήγησαν στο χωρισμό.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σε αυτή τη φάση νιώθουν ότι έχουν αποτύχει. Κάνουν σκέψεις όπως, "Αφού υπήρχε αγάπη, αυτό δεν ήταν αρκετό; Έκανα ότι μπορούσα;" Οι ερωτήσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι πήραν τη σωστή απόφαση να χωρίσουν.

Αν έχετε χωρίσει ενώ υπάρχει αγάπη, αυτό είναι μια ένδειξη ότι κανείς από τους δυο σας δεν ήθελε να προσαρμοστεί. Θέλετε και οι δύο να κάνετε τα δικά σας πράγματα και δεν θέλετε να ξεπεράσετε τις  διαφορές και τα προβλήματά σας.

Βλέπετε τη ζωή τελείως διαφορετικά και δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι θα μείνετε μαζί και θα κάνετε τη σχέση σας να δουλέψει.

Η μοναδική λύση που βλέπετε είναι ο χωρισμός , καθώς έτσι δεν θα ανησυχείτε για τις διαφορές σας και θα δώσετε προτεραιότητα στους στόχους, στις ανάγκες και στις αξίες σας.

Ποια είναι τα στοιχεία μιας επιτυχημένης σχέσης;

Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο για κάθε επιτυχημένη σχέση. Οι σύντροφοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την ευτυχία τους για το σύντροφο και τη σχέση, και με αυτό τον τρόπο ενισχύουν την αγάπη, τη σύνδεση και τη δέσμευση.

Δεν τα παρατάνε επειδή δεν είναι πλέον τόσο τρυφεροί όσο στο παρελθόν.

Η θυσία φυσικά δεν σημαίνει ότι ένας σύντροφος πρέπει να αφήσει τα πάντα και να ζει ολοκληρωτικά για το σύντροφό του. Σημαίνει ότι κατανοεί και υποστηρίζει το σύντροφό του παρά το γεγονός ότι δεν παίρνει πολλά ή τίποτα από τις αποφάσεις που παίρνει.

Η θυσία και η ανιδιοτέλεια είναι αναγκαία για κάθε σχέση. Χωρίς ανιδιοτέλεια, κανείς δεν θα νιώθει χαρά στη σχέση.

Αν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι υπάρχει αγάπη, κάθε θέμα που προκύπτει πρέπει να είναι ανοιχτό προς συζήτηση. Πρέπει να μπορούν να λύσουν κάθε πρόβλημα με ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση.

Βέβαια, το κλειδί για μια μακροχρόνια και επιτυχημένη σχέση είναι η συμβατότητα ανάμεσα σε δύο συντρόφους και η ικανότητα επικοινωνίας, ώστε να μπορούν να εξελιχθούν μαζί.

Τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα επειδή θα:

  • Εξελίσσεστε με το σύντροφό σας
  • Δημιουργήσετε μια ικανοποιητική ζωή
  • Δεθείτε με το σύντροφό σας

Ποια είναι η στιγμή που ένα ζευγάρι καταλήγει στο χωρισμό ενώ υπάρχει αγάπη;

Η μοναδική στιγμή που μπορείτε να χωρίσετε ενώ υπάρχει αγάπη είναι όταν εσείς και ο σύντροφός σας δεν μπορείτε να μπείτε ο ένας στη θέση του άλλου, δεν υπάρχει υποστήριξη και δεν μπορείτε να συμφωνήσετε.

Αν η σχέση σας έχει γίνει τοξική και δεν μπορείτε να βρείτε λύσεις στα θέματά σας, τότε ο χωρισμός είναι η καλύτερη λύση. Έτσι, θα σώσετε και οι δύο τον εαυτό σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χωρίζουν αν υπάρχει αγάπη. Χωρίζουν επειδή αγαπούν και νιώθουν ότι δεν έχουν την επιθυμία ή την ανάγκη να είναι στην ίδια σελίδα μεταξύ τους.

Θέλουν απλά να μείνουν προσηλωμένοι σε πράγματα που τους αποσπούν την προσοχή και τους κάνουν ευτυχισμένους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγάπη είναι ακριβώς αυτό που νιώθουν για το σύντροφό τους και αυτό που νιώθουν μετά το χωρισμό. Ξεχνούν τελείως να βάλουν τις σκέψεις και τα σχέδια με τον πρώην στην ίδια εξίσωση.

Η αγάπη είναι η επιθυμία να είναι κάποιος με το σύντροφό του και ο φόβος ότι θα τον χάσει. Δεν υπάρχει αγάπη όταν θέλει να χωρίσει και να κυνηγήσει τα δικά του όνειρα και τους στόχους του.

Μπορεί να νοιάζεστε για ένα άτομο, να θέλετε το καλύτερο για αυτόν και να νιώθετε θλίψη που η σχέση σας τελείωσε. Αλλά από τη στιγμή που τα όνειρα και οι στόχοι σας είναι πάνω από το σύντροφό σας, τότε θέλετε να προχωρήσετε χωρίς αυτόν.

Χωρισμός ενώ υπάρχει αγάπη, Χωρισμός, Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια

Ο χωρισμός είναι η μόνη λύση 

Το θέμα δεν είναι ότι αγαπάτε τον εαυτό σας, αλλά ότι δεν αγαπάτε το σύντροφό σας. Έχετε αποφασίσει ότι δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε για τη σχέση σας.

Αυτό σημαίνει ότι εσείς, ο σύντροφός σας ή και οι δύο έχετε πείσει ο ένας τον άλλο ότι δεν θα συμβιβαστείτε και δεν θα ξοδέψετε άλλο χρόνο και συναισθήματα για αυτή τη σχέση. Τα σχέδια σας δεν περιλαμβάνουν ο ένας τον άλλο.

Μην ψάχνετε για δικαιολογίες για το χωρισμό και πείτε στο σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε αλλά δεν μπορείτε να είστε μαζί. Αν πραγματικά αγαπούσατε το σύντροφο σας, θα κάνατε τα πάντα για να βρείτε μια λύση.

Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Και ξεκάθαρα, θέληση δεν υπάρχει.

Από τη στιγμή που δεν έχετε συζητήσει τις εναλλακτικές σας επιλογές ή δεν μπορείτε να συμφωνήσετε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους.

Ποια πράγματα δεν θυσιάζουν οι άνθρωποι για το σύντροφό τους; 

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν ή να θυσιάσουν για το σύντροφό τους:

  • να μετακομίσουν με το σύντροφό τους και να εγκαταλείψουν τους φίλους, την οικογένεια, τη δουλειά και την άνεση τους
  • να περιμένουν το σύντροφό τους να τελειώσει τις σπουδές και να βρει δουλειά
  • να αφήσουν στην άκρη τις προσδοκίες του για γάμο και παιδιά
  • να αλλάξουν τρόπο ζωής και να ωριμάσουν
  • να υποστηρίζουν τα όνειρα του συντρόφου τους

Για κάθε άνθρωπο υπάρχουν διαφορετικά πράγματα στη ζωή που έχουν αξία και για αυτό καλό είναι δύο άνθρωποι να χωρίζουν ώστε να έχουν το χώρο να είναι ευτυχισμένοι και να ωριμάσουν.

Αν ο σύντροφος σας θέλει να χωρίσετε επειδή δεν είστε στην ίδια σελίδα, πρέπει να καταλάβετε ότι με τα παρακάλια και το κλάμα δεν θα αλλάξει κάτι. Απλά τα πράγματα θα γίνουν πιο πολύπλοκα.

Μια σχέση μπορεί να λειτουργήσει όταν οι σύντροφοι ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια;

Μια σχέση μπορεί να λειτουργήσει όταν δύο άνθρωποι είναι σε διαφορετικά μονοπάτια. Δεν είναι εύκολο, αλλά με αγάπη, επικοινωνία και δέσμευση όλα μπορούν να γίνουν. Τα ζευγάρια μπορούν να μείνουν μαζί παρά τις σκέψεις τους ότι η σχέση τους δεν αξίζει τον κόπο.

Για να γίνει αυτό, είναι ανάγκη οι δύο σύντροφοι να έχουν υπομονή, κατανόηση και να είναι πρόθυμοι να προσαρμοστούν.

Βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν, να προσαρμοστούν.

Επειδή οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στις επιθυμίες και στα συναισθήματά τους στην παρούσα στιγμή και στα πράγματα εκτός σχέσης, θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό τους.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να νιώθουν ότι αν μείνουν σε μια σχέση δεν θα είναι ευτυχισμένοι και μόνοι τους θα ήταν καλύτερα.

Συνήθως, δεν είναι τα διαφορετικά μονοπάτια που οδηγούν τα ζευγάρια στο χωρισμό (όλοι μας θέλουμε διαφορετικά πράγματα).

Είναι η έλλειψη ευελιξίας και υπομονής που οδηγεί τα ζευγάρια στο χωρισμό. Τα ζευγάρια που χωρίζουν επειδή είναι σε διαφορετικά μονοπάτια στη ζωή, ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους επειδή σταματούν να πιστεύουν ο ένας τον άλλον και να εκτιμούν όσα έχει κάνει ο ένας για τον άλλο.

Δεν θέλουν να θυμούνται τους λόγους για τους οποίους ερωτεύτηκαν, και μένουν μόνο σε όσα δεν λειτούργησαν. Αυτό όμως,  τους οδηγεί στη συναισθηματική εξάντληση, με αποτέλεσμα να θέλουν να σωθούν από τις διαφωνίες και τα συναισθήματα πίεσης.

Μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα που προκύπτουν

Το πρόβλημα είναι ότι μερικοί άνθρωποι λένε ότι θέλουν ένα πράγμα ενώ στην πραγματικότητα δεν το θέλουν. Ή αλλάζουν γνώμη αργότερα και θέλουν κάτι άλλο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επικοινωνείτε με το σύντροφό σας και να γνωρίζετε αν η άποψη του είναι προσωρινή και να μιλήσετε ανοιχτά.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καταλάβετε αν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα ή αν είναι η στιγμή να πακετάρετε τα πράγματά σας και να φύγετε.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να δίνετε προσοχή είναι η συναισθηματική ωριμότητα, η διαφορά ηλικίας, η κουλτούρα και το στάδιο ζωής του συντρόφου σας.

Αν ο ένας ξεπερνά τον άλλο, θα υπάρχει ανισορροπία στη σχέση όσον αφορά την ωριμότητα, τους στόχους, και αυτό μπορεί να προκαλεί προβλήματα ή ακόμη και να οδηγεί στο χωρισμό.

Αντιμετώπιση του χωρισμού 

Ένας χωρισμός μπορεί να προκαλέσει βαθιά συναισθηματικά τραύματα. Ωστόσο, με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το EMDR  μπορείτε να ξεπεράσετε τον πόνο και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Έτσι, θα μπορέσετε να προχωρήσετε στη ζωή σας και να δημιουργήσετε υγιείς σχέσεις.

Κατηγορία: