Κάνε το Τεστ
Librocol, Λιμπροκολ, Παρενεργειες, Ευερέθιστο έντερο, Νεύρωση στομάχου, Φάρμακα

LIBROCOL – πληροφορίες, παρενέργειες

LIBROCOL - πληροφορίες, παρενέργειες

Το Librocol χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική θεραπευτική αγωγή στη θεραπεία του πεπτικού έλκους, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και της οξείας εντεροκολίτιδας. Το Librocol περιέχει δύο δραστικές ουσίες:

  • Η χλωροδιαζεποξείδη είναι ένα ηρεμιστικό (αγχολυτικό) που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών (όπως το Xanax), και είναι μια καλά ανεκτή βενζοδιαζεπίνη η οποία ανακουφίζει από το άγχος και τη ψυχική ένταση και επίσης έχει μυοχαλαρωτική δράση.
  • Το βρωμιούχο κλιδίνιο είναι ένα συνθετικό αντιχολινεργικό με έντονη σπασμολυτική δράση στις λείες μυϊκές ίνες και αντιεκκριτική επίδραση στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Η δράση του χλωροδιαζεποξειδίου και του βρωμιούχου κλιδινίου αλληλοσυμπληρώνονται στην αντιμετώπιση των λειτουργικών διαταραχών του γαστρεντερικού, καθώς ο συνδυασμός των δύο αυτών δραστικών ουσιών στο Librocol ασκεί συγχρόνως περιφερική και κεντρική δράση ως προς τα συμπτώματα που παρατηρούνται κατά τις λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού.

Ενδείξεις Librocol

Το Librax ενδείκνυται για τη θεραπεία του άγχους που συνοδεύεται από γαστρεντερικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα). Ανακουφίζει κράμπες ή σπασμούς του στομάχου, του εντέρου και της ουροδόχου κύστης. Χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις:

  • πεπτικού έλκους
  • φλεγμονές του παχέος εντέρου (οξεία εντεροκολίτιδα )
  • νεύρωση στομάχου

Μορφή mg και ποσότητα Τιμή
Χάπια LIBROCOL F.C.TAB (5MG+2,5MG) BTx30 -

Δοσολογία Librocol

Η συνηθισμένη δόση για ενήλικες είναι 1–2 δισκία, 2-4 φορές την ημέρα

Η διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη.

Librocol παρενέργειες

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν καταστολή, ζάλη, υπνηλία, αταξία, κόπωση και διαταραχή της ισορροπίας.

Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι δοσοεξαρτώμενες και ενδέχεται να επιμείνουν την επόμενη ημέρα, ακόμη και μετά από μία δόση. Εντούτοις, αυτά τα φαινόμενα εμφανίζονται κύρια στην αρχή της θεραπείας και συνήθως εξαφανίζονται με την επαναλαμβανόμενη χορήγηση. Οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις επιδράσεις των κεντρικώς δρώντων κατασταλτικών φαρμάκων (ή που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα) και μπορεί να εμφανίσουν σύγχυση, ειδικά εάν υπάρχουν οργανικές μεταβολές στον εγκέφαλο.

Librocol, Χάπια, Λιμπροκολ, Παρενεργειες, Ευερέθιστο έντερο, Νεύρωση στομάχου, Φάρμακα

Librocol προφυλάξεις

Το Librocol μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, η οποία μειώνει την ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων.

Λόγω δυνητικής γονοτοξικότητας της χλωροδιαξεποξείδης οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά μέτρα αντισύλληψης κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Librocol και για 7 μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Εάν η ασθενής υποπτεύεται ότι είναι έγκυος ή σκοπεύει να μείνει έγκυος θα πρέπει να ενημερωθεί ώστε να επικοινωνήσει με το γιατρό της για τη διακοπή του φαρμακευτικού προϊόντος. Συνιστάται στους άντρες να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά μέτρα αντισύλληψης και να μην κάνουν παιδί ενώ λαμβάνουν Librocol και για 4 μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Librocol;

To Librocol πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή. Δεν πρέπει να ξεκινάτε φάρμακα μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση ή επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή σε κάποιο φόρουμ.

Άλλα σχετικά φάρμακα: Librax

Αντιμετώπιση στρες/άγχους και εναλλακτική θεραπεία

Η ψυχολογική συνιστώσα είναι πολύ σημαντική σε πολλές καταστάσεις, όπως στο ευερέθιστο έντερο. Όταν υπάρχει σημαντική επιδείνωση από το άγχος/στρες, η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ καταρχήν, αλλά και εναλλακτικές μέθοδοι όπως η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Κατηγορία: