DISTRANEURIN - χρήσεις και παρενέργειες
Το DISTRANEURIN (ντιστρανευρίν) ανήκει σε μια ομάδα από φάρμακα που ονομάζονται υπνωτικά και ηρεμιστικά. Έχει μια ηρεμιστική (καταπραϋντική) επίδραση στο νευρικό σύστημα.
Χρησιμοποιείται για:
- την αντιμετώπιση της ανησυχίας και ταραχής.
- βοηθά σε προβλήματα αϋπνίας (βραχυχρόνια θεραπεία).
- ανακουφίζει από συμπτώματα στέρησης αλκοόλ
Το Distraneurin (κλομεθειαζόλη) ενδείκνυται ως βραχυχρόνια αγωγή κατά της αϋπνίας. Η χορήγηση του Distraneurin ενδείκνυται συνήθως για διάστημα έως 4 εβδομάδες, και μόνον όταν η αϋπνία είναι σοβαρή και περιορίζει την λειτουργικότητα του ασθενή ή του προκαλεί έντονη δυσφορία.
Δοσολογία και λήψη Distraneurin
Κυκλοφορεί σε κάψουλες των 192mg και σιρόπι. Η συνήθης δοσολογία είναι 1 χάπι Distraneurin το βράδυ πριν τον ύπνο.
Μπορείτε να καταπιείτε την κάψουλα ολόκληρη με ένα ποτήρι νερό. Μη μασάτε, μην συνθλίβετε και μην σπάζετε ις κάψουλες.
Μορφή | mg και ποσότητα Distaneurin | τιμή |
---|---|---|
Κάψουλες | DISTRANEURIN CAPS 192MG BTX25 | |
Σιρόπι | DISTRANEURIN SYR. 250mg/5ml 300ml |
Αποτελεσματικότητα Distraneurin
Η κλομεθειαζόλη (clomethiazole) μπορεί να σας βοηθήσει αν πάσχετε από αϋπνία ή διαταραχές ύπνου.
Τα αποτελέσματα της δράσης του Distraneurin είναι άμεσα, δρα συνήθως εντός 30 λεπτών - 1 ώρας. Αν και προτιμάται η βραχυχρόνια χρήση του, συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.
Παρενέργειες Distraneurin
Τα φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο. Οι πιο συχνές παρενέργειες του Stilnox περιλαμβάνουν: εφιάλτες, ψυχοκινητική ανησυχία, διαταραχές του γαστρεντερικού, ζάλη και υπνηλία. Στην περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών θα πρέπει να ενημερώσετε τον ψυχίατρό σας.
- Μυρμήγκιασμα ή βουλωμένη μύτη. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε 15 έως 20 λεπτά από τη λήψη μιας δόσης
- Πόνο στα μάτια και πονοκέφαλο.
- Καταρροή και φλέγματα στο στήθος.
- Στομαχικές διαταραχές.
- Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το συκώτι σας (που φαίνεται από εξετάσεις αίματος).
- Αίσθημα υπερβολικού ενθουσιασμού ή σύγχυσης.
- Yπνηλία. Αυτό είναι πιο πιθανό στις υψηλότερες δόσεις ή τους ηλικιωμένους, ή αν παίρνετε το φάρμακο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
- Τα φαινόμενα «hangover» μπορεί να εμφανιστούν σε ηλικιωμένους.
- Συμπτώματα στέρησης, όπως τρέμουλο (τρόμος) και σπασμοί.
Προφυλάξεις και Αντενδείξεις Distraneurin
Δεν πρέπει να πάρετε το Distraneurin εάν έχετε προβλήματα με τους πνεύμονες ή την αναπνοή που έχουν επιδεινωθεί πρόσφατα.
Επίσης χρειάζεται προσοχή εάν:
- εάν έχετε συχνά δυσκολία στην αναπνοή
- εάν πάσχετε από σύνδρομο υπνικής άπνοιας
- εάν είχατε ποτέ ηπατικά ή νεφρικά προβλήματα
Μην οδηγείτε και μην χρησιμοποιείτε εργαλεία ή μηχανήματα ενώ παίρνετε το Distaneurin. Αυτό συμβαίνει επειδή το φάρμακο μπορεί να σας κάνει να νιώθετε υπνηλία.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Distraneurin;
To Distraneurin πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας και δεν χορηγείται χωρίς συνταγή. Μην στηρίζεστε σε φόρουμ και προσωπικές εμπειρίες και γνώμες τρίτων για τη χρήση ή τη διακοπή του Distraneurin, ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του ψυχιάτρου που σας παρακολουθεί.
Άλλα φάρμακα και συμπληρώματα για την αντιμετώπιση της αϋπνίας
Εκτός από το Distraneurin υπάρχουν αρκετά φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του Distraneurin χωρίς να χρειάζεται συνταγή (όπως το Circadin), για την καταπολέμηση της αϋπνίας, καθώς και συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν με φυσικό τρόπο στον ύπνο (όπως για παράδειγμα το Valmane (βαλεριάνα) και το Zzzquil (μελατονίνη).
Φυσικά υπάρχουν και άλλα φάρμακα με ισχυρή δράση, όπως το Hipnosedon, το οποίο χορηγείται και αυτό μόνο με ιατρική συνταγή.
Αντιμετώπιση της αϋπνίας
Το Distraneurin μπορεί να αντικατασταθεί από άλλα είδη θεραπείας ή να συνδυαστεί παράλληλα με αυτά.
Με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το EMDR μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την αϋπνία διερευνώντας τα πραγματικά αίτια της αϋπνίας και όχι απλά τα συμπτώματα. Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμός, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της αϋπνίας.
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο.