Κάνε το Τεστ
Dumyrox, Ντουμιροξ, Φλουβοξαμινη, Fluvoxamine, Χάπια, Φάρμακο, Παρενέργειες, Γνώμες

DUMYROX – που χρησιμοποιείται η ΦΛΟΥΒΟΞΑΜΙΝΗ;

DUMYROX / Φλουβοξαμίνη - δράση και παρενέργειες

Το DUMYROX (προφέρται "ντουμιροξ") είναι ένα ψυχιατρικό φάρμακο. Ανήκει στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών (αντικαταθλιπτικά που επηρεάζουν τη σεροτονίνη). Η τυπική χρήση για το Dumyrox (δραστική ουσία: φλουβοξαμίνη, fluvoxamine) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD, για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών, καταναγκασμών και εμμονών γενικότερα). Ωστόσο χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, φοβίες, μετατραυματική διαταραχή, κοινωνική φοβία, κα).

Λήψη Dumyrox

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Dumyrox 100 mg. Η συνιστώμενη δόση είναι Dumyrox 100 mg ημερησίως. Οι ασθενείς θα πρέπει να ξεκινούν με 50 ή 100 mg, χορηγούμενα κατά προτίμηση εφ’ άπαξ τo βράδυ (εφάπαξ δόσεις έως 150mg). Συνιστάται η συνολικά ημερήσια δόση άνω των 150 mg να χορηγείται σε δύο ή τρεις διηρημένες δόσεις.

Η δόση του Dumyrox μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Θεραπευτικές ενδείξεις Dumyrox

Η ιδεoψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) είναι μια χρόνια κατάσταση πoυ απαιτεί τη συνέχεια της αγωγής πέρα των 10 εβδoμάδων για τoυς ανταποκρινόμενους ασθενείς.

Πληροφορίες συνοπτικά: Dumyrox

Φάρμακο: DUMYROX
Δραστική Ουσία: ΦΛΟΥΒΟΞΑΜΙΝΗ / Fluvoxamine
Συνήθης δόση: 100-300 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 300 mg/ημέρα
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό
Κύρια χρήση σε: Κατάθλιψη
Άλλες χρήσεις σε: Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Γενόσημα φάρμακα: Floxyfral, Faverin, Luvox

Dumyrox, Ντουμιροξ, Φλουβοξαμινη, Fluvoxamine, Χάπια, Φάρμακο, Παρενέργειες, Γνώμες

Αποτελεσματικότητα Dumyrox

Το Dumyrox δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε εξαλείψει άμεσα τα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν. Αν πάσχετε από κατάθλιψη ή αν πάσχετε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχήεμμονές γενικότερα), θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για τη δράση του, ώστε να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο (όπως η σεροτονίνη), που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Dumyrox επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Dumyrox μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και του άγχους, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Παρενέργειες Dumyrox

Το Dumyrox είναι ένα φάρμακο που μπορεί να έχει αυξημένες αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα (συγκριτικά με τα υπόλοιπα αντικαταθλιπτικά SSRI / TCA), καθώς η φλουβοξαμίνη υπόκειται σε εκτεταμένο μεταβολισμό στο ήπαρ. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει επίβλεψη στους ασθενείς τους οποίους συγχορηγείται Dumyrox και φάρμακα στενού θεραπευτικού εύρους που μεταβολίζονται στο ήπαρ, ιδίως δια μέσου του κυτοχρώματος CYP2C.

Επίβλεψη και μείωση της δοσολογίας πρέπει να γίνεται όταν υπάρχει συγχορήγηση ορισμένων φαρμάκων, όπως Requip, Warfarin (Βαρφαρίνη), Viagra (σιλδεναφίλη), Tegretol (καρβαμαζεπίνη), κυκλοσπορίνη (Imunofar, Sporilen), βενζοδιαζεπίνες (Xanax, κα).

Χρειάζεται να περιορίζεται η καφεϊνη, καθώς το Ντουμιρόξ αυξάνει τα επίπεδα καφεϊνης, ιδίως αν παρατηρηθούν ανεπιθύμητες ενέργειες από την καφεΐνη (όπως τρόμος, αίσθημα παλμών, ναυτία, ανησυχία, αϋπνία).

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν: ναυτία και έμετος (μειώνονται εντός των πρώτων δύο εβδομάδων αγωγής), ανορεξία, διέγερση, αδυναμία, αδιαθεσία, νευρικότητα, άγχος, αϋπνία, υπνηλία, τρόμος, κεφαλαλγία, ζάλη, αίσθημα παλμών / ταχυκαρδία, εφίδρωση, κοιλιακά άλγη, δυσκoιλιότητα, διάρρoια, ξηρoστoμία,δυσπεψία,

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Αναλυτικές πληροφορίες Dumyroxspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, dumyrox, ντουμιροξ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Dumyrox για το κοινό, και το SPC του Dumyrox όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Αντενδείξεις Dumyrox

Αντενδείκνυται ο συνδυασμός του Dumyrox με τιζανιδίνη (Sirdalud) και αναστολείς ΜΑΟI (μία κατηγορία αντικαταθλιπτικών). Η φλoυβoξαμίνη δεν πρέπει να χoρηγείται σε συνδυασμό με αναστoλείς της ΜΑΟ, συμπεριλαμβανομένης της λινεζολίδης, εξαιτίας του κινδύνου του συνδρόμου σεροτονίνης. Η φλουβοξαμίνη δεν πρέπει να συγχορηγείται με τερφεναδίνη (Lamisil), αστεμιζόλη ή σισαπρίδη καθώς μπορεί να εμφανίσουν αυξημένες συγκεντρώσεις πλάσματος με αποτέλεσμα αυξημένο καρδιολογικό κίνδυνο (επιμήκυνσης-QT/Torsade de Pointes).

Το Dumyrox δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκτός εάν η κλινική κατάσταση της εγκύου απαιτεί αγωγή με φλουβοξαμίνη. Η φλoυβoξαμίνη απoβάλλεται σε μικρές ποσότητες με τo μητρικό γάλα και, επομένως, δεν θα πρέπει να χoρηγείται σε θηλάζoυσες μητέρες.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Dumyrox;

To Dumyrox πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Το Dumyrox χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να ξεκινάτε ένα φάρμακο μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το DUMYROX το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το DUMYROX το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα (στο εξωτερικό): Floxyfral, Faverin, Luvox
Συχνά ορθογραφικά λάθη: ντουμυρoξ, νταμιροξ, νταμυροξ, dumirox

Ενίσχυση της θεραπείας με Ψυχοθεραπεία, Ομοιοπαθητική, Βελονισμό

Το Dumyrox μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα της κατάθλιψης ή της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, αλλά και οι πραγματικές αιτίες.

Κατηγορία: